Flotte Lübeck!

Så flot så der ud på havnen, da vi lørdag morgen krydsede kanalen for at komme til Altstadt. 
Peg m. musen for større billede!

Så flot så der ud på havnen, da vi lørdag morgen krydsede kanalen for at komme til Altstadt.
Peg m. musen for større billede!

Allerede i februar var vor Lübecktur bestilt!

Denne gang boede vi på et hotel på "den anden" side af Holsteintor - og ikke langt derfra!

Det gav os gode muligheder for ekstra spadsereture, idet vi ikke som foregående år var nødt til at køre frem og tilbage med bus; men kunne spadsere til seværdighederne!

Weihnachtsmarkt im Heiligen- Geist-Hospital

Boder i den gamle kirkesal.Læg mærke til de flotte kalkmalerier!

Boder i den gamle kirkesal.Læg mærke til de flotte kalkmalerier!

 Også i år var et besøg i Heiligen Geist Hospital et "must", og vi slap for kø ved indgangen, hvad der ellers er meget normalt. Ca. 150 kunsthåndværkere ikke kun fra Tyskland; men også fra England, Skandinavien og Baltikum udstiller her. Der sælges bl.a. smykker, keramik, træ- og filtarbejder + læderting. Og de sidste kommer jeg tilbage til🙂

Vi "fik" lidt af hvert. Der bliver flere gange om dagen "serveret" god musik, bl.a. her i hovedhallen/kirkesalen, hvor der, som det ses, er indrettet små salgsboder. Og så er de alligevel ikke så små! Ude i sidegangene - man går til højre ud af billedet - er der 2 små gange med megt små trækamre, Kabäuschen, på kun 2x3 m. I disse kamre er der også indrettet forskellige salgsboder. Bl.a. en med skind, hvilket jeg kommer tilbage til.

Die Kabäuschen kom til i 1880. Tidligere boede de syge/gamle eller fattige uden´skillerum.

Så hyggeligt er der ved juletid i gangen med trækamrene. Se dørskiltene over dørene!

Der kan også købes lækre vafler!

Arne under hvælvingerne ved vaffelboden.De røde/sorte stenbuer ved Arnes side fører via en trappe ned i kælderen, hvor der også er udstilling og salg + kø ved toiletterne!

Jo, det store smil er fremme.

Jo, det store smil er fremme.

Arne fik taget mål til en lædervest i en af de små Kabäuschen. Det er virkelig små rum. Der har kun været plads til en seng og måske en lille stol/taburet. Over hver dør er der navneskilt med  navn på den person, der sidst har boet der?    

Tilbage til vesten: Frau Zuther, sådan hed syersken, lovede at sy den onsdag (12.) efter, vi var taget tilbage til Danmark, og markedet var lukket. Og hun holdt ord! Den blev leveret - ikke lige til jul; men den var afsendt fra Lübeck den 19. december, og Arne fik den en af de første postdage efter jul. Den passede! Og med vest kan man jo sagtens bærer seler, (de skjules!) så de blev købt i Lübecks Karstadt - til herrens store tilfredshed (Se billedet her ved siden af🙂)

Seneste kommentarer

13.06 | 11:42

hej mit navn er ninni
jeg var engang m lars muhl. og der v en lille dame m en rød håndtaske, hun havde mørkt hår og bodede på bornholm. tænkte om det er dig. kh ninni

18.11 | 21:53

En dejlig familie, som I forstår at pleje. Dejligt at genkende mange af stederne. En fin hjemmeside.