Fra Somail - 24. august.

Kanaltur igen - selvfølgelig!

Vi havde booket 10 dage med afgang fra Le Somail, som jeg tidligere har skrevet om; men vi er aldrig før sejlet ud derfra!

Dejlig, flot havn og by med gode oplevelses muligheder - kulturelle såvel som gastronomiske. 

Årets båd, "Castelnaudary"  -  en Quatro fra Nichols bådfirma var igen lejet gennem Sunway - Seatravel i Dk. Den var et nr. større end de forrige år, så vi havde rigelig plads og var spændt på, om vi alene to kunne håndtere en båd beregnet på 4-6 personer. Det gik nu fint.

Selvfølgelig ville vi gerne af sted så hurtigt som muligt - og vi springer jo nu også over den prøvetur, som ellers er obligatorisk - og nyttig, når man er ny udi kanal-sejler-faget. Det er vi ikke længere - og vi kunne da også lægge fra kaj rimeligt hurtigt. En lille tur langs havnen blev det dog til og vi nåede lige at registrere, at "købmandsbutikken" - det er båden herunder - var til salg. Jeg håber, de finder ny ejer og driver "butikken" videre. Den er et pragteksemplar! Døm selv!

La Guingette, som den ser ud i

La Guingette, som den ser ud i "forbifarten"!

Vi nåede efter 15 km's sejlads, kun 1 sluse (og uden stop ved "vort" vinslot i Ventenac en Minervois), frem til Argens Minervois ved 19 tiden. Lige tids nok til at få det sidste bord på "La Guingette", som jeg før har rost så højt. Den, der ligger helt ud til kanalen og ikke mange skridt fra havneområdet med gode faciliteter. Der var koncert netop den aften med et (for lokale) kendt band, der sang/spillede også for os mange kendte sange. Det var rigtig hyggeligt og med lækker mad! 

25. aug. - Dans le port Occitaine

Desværre er slottet lidt væk i blade; men det er der!

Desværre er slottet lidt væk i blade; men det er der!

P.g.a. stærk blæst - og da vi i år havde hele 10 dage til sejlturen - valgte vi at blive liggende i havnen her i Argens Minervois en ekstra nat. Havnen hedder Occitaine. Og jeg har tidligere skrevet om både den og den gamle landsby, der, karakteristisk for Minervois egnen, er bygget op omkring et slot fra det 14. årh, hvorfra man kan se både kanalen og floden Aude.

Efter morgenmaden fandt vi cylkerne frem og cyklede til Homps. Den næste større havn, som jeg også tidligere har skrevet om.

I Homps flotte, dejlige havn satte vi os på havnefronten og nød lidt forfriskende inden retur-turen. Først måtte vi dog lige finde  - og gøre os forståelige - et sted med mulighed for mere luft i cyklerne. Begge dele lykkedes, og Arne fik ovenikøbet en lille lektion i fransk etikette: Det er ikke damen, (mig!) der bukker sig og skruer ventilen af!! Er det nødvendigt at fortælle, at lektionen kom fra en fransk dame!! J'aime la!

 Og lige her på havnepromenaden sad vi og nød en let forfriskning. Kan man andet?

Vi havde cyklet på landevejen hertil. Men det viste sig at være livsfarligt, så vi valgte at returnere langs kanalen - og vinke til forbisejlende både ;o)

26. aug. - Fra Homps til Trebes

La Redorte

La Redorte

 Vi havde en lang sejltur for os.

Sejlede forbi Homps, klarede 6 slusekamre (kun 4 sluser!) og nåede da også helt til La Redort inden slusernes middagspause kl 12.30. La Redort er også en lille malerisk landsby, hvor husene ligger tæt rundt om det gamle slot.

Vi lagde til lige her ved restaurant Le Rivassel, kravlede i land og stornød en lækker salat.Uhmmm.

Vi skulle jo sejle samme vej tilbage om en god uge, så vi lagde med det samme planer om et nyt besøg. Både i byen og på restauranten.

Se blot, hvor længselsfuldt kaptajnen venter på sin mad!

Og her matrosens salat!

Her sad vi og spiste! - Ude selvfølgelig

Her sad vi og spiste! - Ude selvfølgelig

Efter sluseåbningstid - 12.30 - gik sejladsen videre mod Trebes, som vi håbede på at nå inden sluselukketid kl 19. Det lykkedes desværre lige akkurat ikke.

Efter slusearbejde i 10 sluser og gennemsejling af mange kendte og mindre kendte, flotte landsbyer - flere med middelalderpræg - nåede vi til lige før den 3 dobbelte sluse før Trebs by;o(  Nå, skaden er jo ikke stor. Vi kanalfarere kan jo blot slå pløkkerne i jorden og lægge til, hvor man har lyst, så det gjorde vi her. I passende afstand fra slusen og med udsigt til en anden båd i samme situation! OG, hvad bedre var: lige over for den kendte restaurant Moulin de Trebes. Så kaptajnen måtte endnu engang spendere en middag. Der var jo for langt til butikker - og han havde intet imod det! Lækker, lækker mad og god vin!!!! Tres bien!

Resten af aftenen tilbragtes i stearinlysenes skær på agterdækket af "Castelnaudary". DET er sagen: Idyllisk stilhed, vandets lette klukken med månens spejling og af og til en fagermus' flagren over skib og nærtstående træer. Prøv det!

27. aug. - Mod Carcassonne.

Efter morgenmad med sang og flag på bordet, var vi klar ved Trebes 3-dobbelte sluse til åbningstid kl. 9.

Endnu en dag ville vi haste videre - denne gang mod Carcassonne, hvor vi, som sidste år, skal fejre Nayas fødselsdag - 13 år!!

Indsejlingen til Trebes var forandret! De store træer på højre bred (til v. for "op"sejlende🙂) var fældet og nye plantet, hvilket jo betød bedre udsyn. Flot, flot; Men er det mon en konsekvens af de syge, gamle platantræer, man har snakket om, skulle fældes og plantes på ny? - Overalt, hvor vi kom frem, var plataner "mærkede" i forskellige farver. Ikke kun her ved Trebes, men på hele vor rute. Sikkert m. henblik på fældning og nyplantning. Men flere af de gamle træer er/var jo mere end 200 år!

Her overnattede vi. I højre side bagest i billedet foran båden. Og skulle altså opad - ud mod betragteren.

Seneste kommentarer

13.06 | 11:42

hej mit navn er ninni
jeg var engang m lars muhl. og der v en lille dame m en rød håndtaske, hun havde mørkt hår og bodede på bornholm. tænkte om det er dig. kh ninni

18.11 | 21:53

En dejlig familie, som I forstår at pleje. Dejligt at genkende mange af stederne. En fin hjemmeside.